Skrevet av: Sindre Døvigen. Stikkord: , , , ,

PACCOR PRESENTERER EN NY GENERASJON AV DUOSMART® LØSNINGER FOR PLASTREDUKSJON OG ØKT RESIRKULERING

PACCOR søker kontinuerlig etter nye materialer, arbeider for å forbedre dagens materialer, utvikler ny teknologi og bringer innovative og bærekraftige emballasjeløsninger på markedet.

Nå er en av de ledende globale aktørene i emballasjeindustrien klar til å presentere nye løsninger i den eksisterende DuoSmart®-serien.

 

De nye DuoSmart® løsningene er RecycleDuo, som står for våre DuoSmart® (DS) -produkter uten lim, og nye DuoSmart®-løsninger med rPET (resirkulert PET) eller skummet PP (polypropylen) innside. Disse produktene spiller en viktig rolle i selskapets CARE-strategi og hjelper til med å nå PACCORs mål om resirkulering i praksis, og i stor skala for alle produkter innen 2023, før EUs tidsramme.

DuoSmart® er en moderne emballasjeløsning som kombinerer fordelene med papir med plastens funksjonalitet. Den inneholder opptil 50% mindre plast sammenlignet med standard sprøytestøpt emballasje, og med en «glidelås» kan den indre koppen og papirbanderolen enkelt skilles til de forskjellige avfallsstrømmer.

PACCORs DuoSmart® løsninger adresserer bekymringer om miljøet med et bærekraftig alternativ for biopolymer, og tilbyr PP, PET og barriere PP for krevende holdbarhetskrav.

Emballasjen er det perfekte valget for å beskytte næringsverdien, fargen, aromaen og smaken til matvarene, inkludert de som er lagret kjølt eller frosset. Varm fylling og mikrobølgeovn er også mulig. DuoSmart® er tilgjengelig i et bredt spekter av størrelser og kan anvendes på standard pakkelinjer i næringsmiddelindustrien.

Sammen med de forskjellige spennende designmulighetene, tilbyr DuoSmart® utstansede vinduer som gir forbrukeren et innblikk i hva de vil kjøpe.

Tre innovative varianter utvider nå PACCORs DuoSmart®-porteføljen.

RecycleDuo implementeres først på alle PP DuoSmart® Light løsninger. Denne utviklingen uten bruk av lim gjør det mulig for kunder å skille plast og kartongdelen lettere uten at det er papir igjen på plastkoppen, og forbedrer derfor resirkulerbarheten.

DuoSmart® med rPET innside møter markedets krav og ønsker om økt resirkulert innhold, som i dag er mulig med rPET opp til 100%.

DuoSmart® med skummet PP innside gir opptil 16% mindre CO2-utslipp og 15% mindre plast sammenlignet med produksjon av tradisjonelle DuoSmart®-kopper.

Den nye generasjonen av DuoSmart®-løsninger gjør det mulig å trykke Digimarc-strekkoden på papirets ytterlag og gravert på plastkoppen. Det kan skannes med hvilket som helst smarttelefonkamera og vil gi forbrukerne så vel som aktører i avfallshåndteringen informasjon om den respektive emballasjen. Derfor vil kombinasjonen av DuoSmart® og Digimarc-strekkoden gi all relevant informasjon om emballasje, hvor som helst og når som helst. Dette er resirkulering i praksis!

Les mer om Digimarc teknologien og prosjektet HolyGrail 2.0 her

Se video om resirkulering med bruk av Digimarc

Disse nye produktene støtter PACCORs CARE-strategi ved å tilby ledende sirkulære tilbud til sine kunder. PACCOR prøver ikke bare oppnå sine ambisiøse bærekraftsmål, men også fokusere på å hjelpe kundene med å nå sine miljømål.

Ønsker du å vite mer om våre DuoSmart® løsninger, ta kontakt med oss her!

Meld deg på nyhetsbrev