Resirkulerbare plastglass til Festival-Norge

Resirkulering av plastglass bidrar til å redusere miljøbelastningen fra festivaler og konserter rundt om i landet.

Drikkeglass av plast har vært en miljøutfordring for norske konsertarrangører. Plastglassene har forsøplet festivalområdene, og det verdifulle plastmaterialet er blitt brent som søppel grunnet manglende system for resirkulering.

 

Nå har drikkevarebransjen sammen med Infinitum laget et pantesystem som gjør det mulig å hente plastglass fra festivaler, konsertsteder eller andre arrangementer, og som garanterer at alle plastglass resirkuleres!

Det er  Hansa Borg Bryggerier som er først ute med denne løsningen. De tok allerede i 2019 initiativ til et samarbeidsprosjekt i bransjen for å finne en bærekraftig løsning for festivalglass i Norge. Nå er det på plass!

I tillegg til at ordningen er kommet på plass, er de nye plastglassene fra Hansa Borg Bryggerier produsert av resirkulert PET – såkalt rPET.

Det er Europas ledende produsent av resirkulert PET (rPET) løsninger, PACCOR  som leverer de nye festivalglassene til Hansa Borg Bryggerier.

Drikkeglassene i rPET-plast har det laveste CO2-avtrykket av alle plastglass på markedet i dag, når de samles inn og resirkuleres.

Les mer om løsningen på Hansa Borg Bryggerier’s webside

Les PACCOR’s fremtidstanker om sirkulær emballasje her

Ta kontakt med oss her om du ønsker mer informasjon om hvordan du kan bidra til økt bruk av resirkulert plast. 

 

Meld deg på nyhetsbrev